Het weer in Bergama
Click for Dikili, Turkije Forecast

Aanmelden Nieuwsbrief

Bergama.nl - English Bergama.nl - Turks home | sitemap | contact   

Bergama heeft 50.000 inwoners en is het centrum van een agrarisch gebied dat wordt gevormd door het dal van de rivier de Bakir.

Pergamon

Bergama (Pergamon), ooit een bloeiende cultuurstad, is momenteel een van Turkije’s  interessantste archeologische sites. In de Acropolis, op een heuvel boven de moderne stad, liggen de overblijfselen van de vermaarde bibliotheek, een steil en imposant theater, de tempels van Trajanus en Dionysus, een monumentale altaar van Zeus, het kuuroord van Demeter, een gymnasium over drie terrassen en de Agora. Asclepion is een kuuroord ten zuidwesten van het lager gelegen gedeelte van de stad en is opgedragen aan Asclepios, de god van de medische wetenschap. In de stad moet u zeker het archeologisch en etnografische museumbezoeken. In de nabijheid is de Serapistempel, één van de Zeven Kerken van de Apocalyps die daarna door de Byzantijnen is omgevormd tot een basiliek.


Dikili, een stopplaats tijdens cruises naar Pergamon, is de havenstad van Bergama. De vele aangename restaurants langs de Kordonpromenade staan garant voor een ontspannend verblijf. U moet zeker ook eens een halt houden aan de kleine Çandarlý (vroeger Pitane)-haven voor een bezoek aan de Genuese burcht, één van de best bewaarde in Turkije.

 Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer