Het weer in Bergama
Click for Dikili, Turkije Forecast

Aanmelden Nieuwsbrief

Bergama.nl - English Bergama.nl - Turks home | sitemap | contact   

Bergama heeft 50.000 inwoners en is het centrum van een agrarisch gebied dat wordt gevormd door het dal van de rivier de Bakir.

Nieuws (4)
MEI
 02
Kamer van Koophandel van Bergama ontvangen in Alkmaar
 Geen reacties  2.480 keer gelezen

Bron: Gemeente Alkmaar | Datum: 03-05-2007

Op vrijdag 4 mei ontvangt de heer P.M. Bruinooge, burgemeester van Alkmaar, een delegatie uit de Turkse zusterstad Bergama. Deze delegatie bestaat uit de burgemeester en tien leden van de Kamer van Koophandel van Bergama.

Na de ontvangst in de raadzaal vertrekt het gezelschap naar de kaasmarkt. Daar luidt de burgemeester van Bergama samen met de vice-voorzitter van de Kamer van Koophandel van Bergama de bel van de kaasmarkt. Vervolgens maakt de groep een rondvaart door de Alkmaarse grachten.
Het bezoek vloeit voort uit een bezoek van de secretaris/algemeen directeur van de Kamer van Koophandel in november 2006 aan Bergama. Tijdens dit bezoek is afgesproken om nauwer samen te werken op het gebied van handel. De delegatie uit Bergama bezoekt deze week (van 1 tot 6 mei) bedrijven in het werkgebied van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland. Op vrijdagmiddag organiseert de Kamer van Koophandel een bijeenkomst voor bedrijven in het werkgebied die interesse hebben in contacten met bedrijven in Bergama en omgeving.

Stedenband
In november 2004 heeft de gemeenteraad van Alkmaar besloten de vriendschapsband die sinds 2000 bestaat met Bergama om te zetten in een officiŽle stedenband. Doel van deze band is de bevordering van de contacten tussen de inwoners van Alkmaar en Bergama en om kennis te nemen van elkaars samenleving en cultuur. De stedenband helpt om de integratie van Turken in Alkmaar te bevorderen en om de onderlinge verhoudingen in Alkmaar te verbeteren. Vooral op onderwijsgebied zijn al vele contacten gelegd. Zo heeft het Jan Arentsz College contacten gelegd met het gymnasium in Bergama en het Willem Blaeu College met een VMBO-school in Bergama.
Daarnaast voeren de beide gemeenten samen twee projecten uit in het kader van het LOGO East programma van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het betreft het opzetten van een klachtenregeling en de verbetering van de dienstverlening aan de eigenaren van monumenten in Bergama. Voor beide projecten is geld beschikbaar gesteld via het LOGO East programma van VNG International. Het LOGO East programma van VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) International heeft als doel het lokale bestuur te verbeteren in Oost-Europese landen, en met name de kandidaat EU-lidstaten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt hiervoor een budget beschikbaar.

Griekse en Romeinse oudheden
De stad Bergama (ongeveer 120 km ten noorden van Izmir) beschikt over een unieke collectie monumenten, die een overzicht biedt van 2500 jaar geschiedenis, zoals het Asklepion (kuuroord met warmwaterbaden) en de Akropolis. Daarnaast zijn er in Allianoi (18 km ten noord-oosten van Bergama) interessante Romeinse baden, die momenteel opgegraven worden.

De gemeente Bergama heeft ongeveer 95.000 inwoners. Daarvan wonen er 55.000 in de stad. De resterende 40.000 inwoners wonen in de 117 rond de stad verspreide dorpen.


 

 

Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties

Geen reactie gevonden.


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer